Blogg

Viktige faktorer å ha kontroll på ved driften av webserver

Sørg for at webserveren din er sikker, rask, oppetid, har tilstrekkelig kapasitet og kompatibilitet ved å kontrollere viktige faktorer som sikkerhet, ytelse, lagring og mer. Les vår artikkel for å lære mer.

Organiser oppgavene dine med Todo.txt: En enkel og fleksibel løsning

Få 100% kontroll over oppgavebehandlingen din med Todo.txt, en enkel tekstbasert løsning. Bruk kontekster, prosjekter og tilbakevendende datoer for å organisere oppgaver, og administrer Todo.txt-filen din med Sleek.

Personvernvennlige alternativer til Google Analytics for nettsteddataanalyse

Oppdag de beste alternativene til Google Analytics som tar større hensyn til personvern. Følg med på nettstedstrafikk og optimaliser din strategi uten å ofre brukernes privatliv.

Headless CMS: Adskil innholdsadministrasjon fra presentasjon for økt fleksibilitet

Headless CMS er en ny måte å bygge og vedlikeholde nettsteder og applikasjoner på. Det er en type CMS (Content Management System) som adskiller innholdsadministrasjonen fra presentasjonen av innholdet. Dette gir utviklere større fleksibilitet og kontroll over hvordan innholdet presenteres for brukerne.

Sammenligning av verktøy for logging av brukerstatistikk på nettsider

Det er viktig analysere brukeratferd for å forstå hva som fungerer og hva som ikke fungerer på en nettside, slik at den kan optimaliseres for best mulig resultat.

SSL vs. TLS: Forvirringen om sikker kommunikasjon på internett

Når det gjelder sikker kommunikasjon på Internett, har begrepene SSL (Secure Socket Layer) og TLS (Transport Layer Security) forårsaket forvirring for mange. Mange tror fortsatt at SSL er den nyeste og sikreste standarden for kryptering av data på Internett, men sannheten er at SSL er utfaset til fordel for TLS.

Tips for å bygge en enkel og brukervennlig navigasjonsstruktur på nettstedet ditt

Det er viktig å huske på at en god navigasjonsstruktur på nettstedet ditt kan ha en stor innvirkning på brukeropplevelsen og suksessen til nettstedet ditt. Her er noen tips for å bygge en enkel og brukervennlig navigasjonsstruktur.

A/B Testing: Hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for best mulig resultat

A/B testing er en metode for å sammenligne to versjoner av en nettside for å se hvilken som gir de beste resultatene. Dette gjøres ved å vise en versjon av nettsiden til en gruppe brukere og en annen versjon til en annen gruppe, og deretter sammenligne resultatene. A/B testing kan være en kraftfull metode for å optimalisere nettstedet ditt for økt konvertering, bedre brukeropplevelse og større inntjening.

Standardene for internett: En introduksjon til W3.org

W3C (World Wide Web Consortium) er en organisasjon som er dedikert til å utvikle og å vedlikeholde standarder for det åpne og tilgjengelige World Wide Web. W3.org er nettstedet til W3C, og gir deg tilgang til en rekke ressurser og verktøy som hjelper deg med å lage og å vedlikeholde konsekvente og tilgjengelige nettsider.

Innovative måter å integrere animasjoner på nettsiden din

Animasjoner kan være en kraftfull måte å tilføye liv og bevegelse til nettsiden din, og gjøre den mer visuelt appellerende for besøkende. Det finnes mange innovative måter å integrere animasjoner på nettsiden din, og nedenfor er noen av de mest populære og effektive måtene.

Hvordan øke organisk trafikk og vekst for din nettside ved hjelp av SEO, kvalitetsinnhold, relasjonsbygging og sosiale medier

Organisk trafikk refererer til de besøkende som kommer til en nettside gjennom gratis søkeresultater fra søkemotorer som Google, Bing eller Yahoo, i motsetning til betalt trafikk som kommer fra annonser. Å øke organisk trafikk til en nettside kan være avgjørende for å øke nettsidens synlighet og potensielle inntekter.

Er Google Analytics på vei ut?

Tradisjonell analytics, som Google Analytics, er et verktøy som samler inn data fra nettsteder for å gi innsikt i brukeratferd og trafikk. Dette gjøres ved hjelp av små skript som plasseres på nettstedet, som deretter sender data tilbake til analytics-plattformen. Mens dette gir nyttig informasjon om nettstedet og brukerne, kan det også være invasivt for privatlivet til brukerne.

Sikrere nettside med oppdatert PHP-versjon: Hva du trenger å vite

For å sørge for at nettsiden din støtter nyeste versjon av PHP, må du først sørge for at webtjeneren din støtter denne versjonen. Deretter må du oppdatere PHP-versjonen på nettsiden din og teste at alle eksisterende nettsider og skript fungerer som forventet. Det kan være nødvendig å endre koden i eksisterende skript for å få dem til å fungere med den nye versjonen av PHP.

Fordelene med å holde nettsiden oppdatert med den nyeste versjonen av PHP

Det er viktig å oppdatere nettsiden for å støtte nyeste versjon av PHP for flere grunnleggende årsaker. Les mer her.

Fordeler med en FAQ-side

En FAQ side på en nettside er et nyttig verktøy for å hjelpe besøkende med å finne svar på ofte stilte spørsmål. Det kan være en effektiv måte å redusere antall henvendelser til kundeservice og øke brukeropplevelsen for besøkende.

Mandarin Design: Eksperter på å tilegne seg nødvendig kunnskap for å løse kundens problemer

Vi hos Mandarin Design har en unik evne til å gjøre research og tilegne oss nødvendig kunnskap for å løse kundens problemer og dermed imøtekomme ethvert behov.

Webdesign 101: Pris, plattform, prosess og alt annet du trenger å vite

Webdesign kan være kostbart, men målet er at return on investment (ROI) skal veie opp for dette. Det er viktig å ha i tankene at en god nettside kan bidra til økt salg, mer trafikk og mer merkevarebygging.

Velg riktig webdesigner

Valget av en webdesigner er en viktig beslutning for ethvert selskap eller organisasjon som ønsker å etablere eller forbedre sin online tilstedeværelse. Det kan være en tidkrevende og kostbar prosess, så det er viktig å være godt forberedt før du begynner å lete etter en webdesigner.

Skille mellom bra og filler-innhold: Hvordan skape verdifullt innhold for nettsiden din

Innhold er en viktig del av å skape en effektiv nettside. Det gir besøkende informasjon, underholdning og verdi, og kan bidra til å bygge tillit og autoritet. Men ikke alt innhold er like nyttig, og det er viktig å skille mellom bra innhold og filler-innhold.

Forstå kundens behov: Tips for å skape en brukervennlig og effektiv nettside

For å forstå kundens behov når det gjelder nettsider, er det viktig å starte med å forstå målgruppen din. Dette kan innebære å undersøke demografi, interesser og vaner, samt å identifisere deres pain points og hva de ser etter i en nettside.

Hva er en sitemap og hvorfor er det viktig for SEO?

En sitemap er en oversikt over alle nettsidene på en nettside, og den gir søkemotorer informasjon om hvordan sidene er organisert og relatert til hverandre. Dette gjør det lettere for søkemotorene å kryssere og indeksere innholdet på nettsiden, noe som kan øke sannsynligheten for at nettsiden vises i søkeresultatene.

Hvordan et godt valgt domenenavn påvirker SEO

Et domenenavn er et unikt navn som brukes for å identifisere en nettside på internett. Det er viktig for å ha et godt valgt domenenavn fordi det kan ha en stor innvirkning på søkemotoroptimalisering (SEO).

Søkemotoroptimalisering av innhold

Content SEO, eller søkemotoroptimalisering av innhold, er en viktig del av å øke synligheten til en nettside i søkemotorer. Det handler om å skape kvalitetsinnhold som er relevant for brukeren og samtidig imøtekommer søkemotorens krav til relevans og kvalitet.

Hva er kvalitetsinnhold og hvordan skaper du det?

Kvalitetsinnhold er innhold som er relevant, nyttig og engasjerende for målgruppen din. Det kan være alt fra blogginnlegg og artikler til videoer og bilder. For å skape kvalitetsinnhold er det viktig å ha kunnskap om målgruppen din og hva de er interessert i, samt å ha god skrivestil og bruke relevante kilder.

10 tips for optimal nettside-struktur for å øke SEO-rangeringen

En nettside bør struktureres på en måte som gjør det enkelt for søkemotorer å forstå og indeksere innholdet. Dette kan bidra til å øke synligheten og rangeringen i søkeresultatene. Her er noen tips for hvordan en nettside bør struktureres for optimal SEO.

Hva er fluktfrekvens og hvordan kan du redusere den på nettsiden din

Fluktfrekvens er et viktig mål når det gjelder å forstå hvordan besøkende oppfører seg på en nettside. Det refererer til prosentandelen av besøkende som forlater en nettside før de har fullført en ønsket handling, som å kjøpe et produkt eller fylle ut en kontaktskjema.

Sikre nettsider for brukere: Tips og råd om hvordan du kan beskytte nettsiden din

En trygg nettside er viktig for både eiere og brukere av nettsiden. Det er flere faktorer som gjør en nettside trygg, og det er viktig å ta hensyn til disse faktorene for å sikre at nettsiden er så trygg som mulig.

Hva er et TLD og hvordan kan det påvirke hvordan folk oppfatter nettsiden din?

Et toppnivådomene (TLD) er den siste delen av et nettadresse, etter siste punktum. TLD kan være enten et generisk toppnivådomene (gTLD) eller et nasjonalt toppnivådomene (ccTLD).

Webutvikling med JavaScript-rammeverk: sammenligning av populære valg

JavaScript er et av de mest populære programmeringsspråkene i webutvikling, og det finnes flere rammer og biblioteker som kan hjelpe deg å utvikle nettsider og nettapplikasjoner.

Hva er en 301 redirect og hvorfor er det viktig ved flytting av nettsider?

En 301 redirect er en metode for å videresende en nettside til en annen. Dette kan være nødvendig når en nettside flyttes eller endres permanent, for å sørge for at besøkende og søkemotorer fortsatt kan finne den riktige siden.

Sikre data for alle våre kunder: vår seriøse tilnærming til sikkerhetskopiering

Sikkerhetskopiering er en viktig del av å beskytte dataene dine mot tap eller skade. Det finnes flere metoder for å sikkerhetskopiere data,...

Slik legger du en PWA app på hjemskjermen på iOS-enheten din

For å legge en Progressive Web App (PWA) på hjemskjermen på en iOS-enhet, kan du følge disse trinnene.

Webutvikling for bedrifter: 6 tips for en profesjonell nettside

Webutvikling kan være avgjørende for suksessen til en bedrift, da en profesjonell nettside kan hjelpe med å øke synlighet, generere leads og øke salget. Her er noen tips for å lage en profesjonell nettside for din bedrift:

Webutvikling for markedsføring: hvordan øke ROI med nettsiden din

Webutvikling for markedsføring kan hjelpe bedrifter med å øke avkastningen på investering (ROI) ved å optimalisere nettsiden deres for å møte kundenes behov og målsetninger.

Beskytt nettstedet ditt mot hacking og sikkerhetsbrudd med hjelp fra profesjonelle webdesignere som Mandarin Design

Hacking og sikkerhetsbrudd kan være en stor trussel mot nettsteder, og det er viktig å ta nødvendige forholdsregler for å beskytte din egen nettside. Heldigvis kan det å jobbe med et profesjonelt webdesign-selskap som Mandarin Design hjelpe deg med å håndtere denne trusselen på en effektiv måte.

Trender for året: hva som er populært og hva som kommer

Webdesign er et område som stadig endrer seg, og det kan være vanskelig å holde seg oppdatert på de nyeste trendene. Her er noen av de mest populære trendene innen webdesign for året som kommer.

E-postmarkedsføring 101: Slik når du ut til potensielle kunder og øker salget

E-postmarkedsføring er en av de mest effektive metodene for å nå ut til potensielle kunder og øke salget. Ved å sende relevante og personlig tilpassede meldinger til abonnentene dine, kan du øke engasjementet og øke sjansene for at mottakeren klikker på call-to-action knappen og konverterer til en kunde.

Hvordan lage en vellykket landing page: 7 tips for økt konverteringsrate

En landing page er en spesifikk nettside som besøkende lander på etter å ha klikket på en annonse eller et søkeresultat. Formålet med en landing page er å få besøkende til å gjøre en bestemt handling, som å kjøpe et produkt, melde seg på en nyhetsbrev eller fylle ut et kontaktskjema. Her er noen tips for å lage en vellykket landing page:

7 fordeler ved å bruke et CMS for nettsiden din

Et CMS, eller et innholdsstyringssystem, er et verktøy som gjør det enkelt å administrere og oppdatere innholdet på nettstedet ditt uten å ha teknisk kompetanse. Her er noen av fordelene ved å bruke et CMS for nettstedet ditt.

9 effektive SEO-tips for å øke synligheten i søkemotorer

SEO, eller søkemotoroptimalisering, er prosessen med å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer for å øke synligheten og øke trafikken til nettstedet ditt. Her er noen tips for å øke synligheten din i søkemotorer.

10 effektive metoder for å øke konverteringsraten på nettsiden din

Konverteringsrate er et mål på hvor mange besøkende på nettsiden din som faktisk gjennomfører en handling, som for eksempel å kjøpe et produkt eller melde seg på en nyhetsbrev. Øke konverteringsraten din kan hjelpe deg med å øke salget ditt og generere mer inntekter. Her er noen tips for å øke konverteringsraten din:

Cache busting

Cache busting er en teknikk som brukes for å tvinge nettlesere til å laste inn en ny versjon av en fil, for eksempel en bildefil eller en JavaScript-fil, istedenfor å bruke en tidligere lagret versjon av filen som ligger i nettleserens cache.

Forståelse av caching i nettlesere: Hva det er og hvordan tømmer man cache ved behov?

Caching er en teknologi som brukes av nettlesere for å lagre en kopi av nettsider og andre nettressurser (f.eks. bilder, videoer, javascript) som er lastet ned. Formålet med caching er å øke hastigheten på nettsiden ved å redusere antall ganger en ressurs må lastes ned fra serveren, og i stedet hente den fra nettleserens hurtigbuffer.

Hva er Progressive Web Apps (PWA)?

Progressive Web Apps (PWA) er en ny type app som kombinerer fordelene ved å være en nettside med fordelene ved å være en app. De gir deg som bruker en flott opplevelse på en hvilken som helst enhet, uansett om det er en mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin.

Push-meldinger og iOS

Push-meldinger på iOS (iPhone og iPad) er ikke mulig... enda.

Hva er "caching"?

Den enkleste forklaringen på caching vi har hørt, fant sted på en forelesning og lyder som følger.Foredragsholder: Hva er 3485250 delt på...

Hva er søkeord, og hvordan blir man funnet på Google?

Optimalisering for søkeord er ingen enkel sak, og det er derfor lurt å planlegge litt ekstra før man starter, istedenfor å kaste seg uti...

Tøm cache

Har vi bedt deg om å tømme cache i nettleseren din?Når du jobber med et webbyrå, vil du få tilgang til å prøve nettsiden din i en ekte...

Trenger du egentlig en app?

Når vi sier app, mener vi app av typen som installeres på Android, iPhone, iPad, og Windows-telefoner.Slik finner du ut om en app er en god...

En trygg nettside er bra for SEO

Har du lagt merke til at det noen ganger står http://, og andre ganger https://, i adressefeltet når du besøker en nettside?Https betyr at...

Guide til bruk av meta description

En meta-tag (eller meta-element) er en liten bit kode som beskriver og oppsummerer innholdet på en nettside.Nedenfor ser du et eksempel på...

Ta mobil på alvor

Hvis du ikke tar mobil på alvor gjør du konkurrentene dine en tjeneste.I 2008 estimerte (kilde) Kleiner Perkins Caufield Byers (kilde) at...

Todoist, GTD, og en guide til produktivitet

Er du at typen som ”ikke trenger” gjøremålslister, men ”husker alt i hodet”? Eller kanskje har du forsøkt en rekke løsninger, men stadig...

Dette må du vite om sikkerhetskopiering av nettsider

Først må vi bare påpeke at det er høyst usannsynlig at det skulle skje noe katastrofalt med nettsiden din, men som med det meste annet her...

Valg av domene - dette må du vite

Dette må du vite om valg av domene.Når vi snakker om et domene, snakker vi om adressen til nettsiden din. Som eksempel er vårt domene...

5 tips for ekstrem produktivitet!

Her er 5 effektive tips for ekstrem produktivitet du kan begynne å bruke i dag! Få mer gjort, og mer tid til overs.1) Bruk en ToDo-appMange...

Hva koster en nettside?

Dette blogginnlegget har blitt byttet og og revidert mange ganger siden det først ble publisert i 2014.Vi vet at dette spørsmålet er noe...

Folkets Hus Stavanger - Kalender og booking

Scenario 1: Ingen repetisjonMed andre ord, hvis en event kun foregår 1 gang, og varer mindre enn 1 dag, så lar duRepeat stå som None. Da...

Hvorfor nyttegjore seg av sokemotoroptimalisering

Gjennom søkemotoroptimalisering er det mulig å både få kunder til å komme til deg, samt skape oppmerksomhet rundt ditt merke, det du selger...

Bør jeg velge POP eller IMAP for å lese e-post?

Hvis du noen gang har satt opp en e-postkonto har du mest sannsynlig også hørt uttrykkene POP og IMAP, men hva betyr de egentlig?POP (Post...

Hva er fluktfrekvens?

Denne artikkelen er gammel. Du kan lese en ny versjon her: Hva er fluktfrekvens og hvordan kan du redusere den på nettsiden din Bounce...

Ting du kan gjøre for å bli synlig på Google

Nøyaktig hvordan Google's søkealgoritme fungerer er en tungt bevoktet hemmelighet, men det betyr ikke at det ikke er mange praktiske grep...

Automatiser sosiale medier

Det er ingen tvil om at sosiale medier er gunstig. Det bidrar bl.a til økt synlighet for din bedrift, noe som kan føre til økt omsetning....

“No one gives it to you. You have to take it.”

Fryktelig mange både tenker og leser om hvordan de kan forbedre sin situasjon her i livet, både når det kommer til jobb -og privatliv.De...

Hva er budsjettet ditt?

Et av de første spørsmålene kunder spør oss er "hva vil en nettside koste?", og avhengig av situasjonen og hvor mye informasjon du har gitt...

Dropbox gir falsk trygghet

Oppdatering 13. oktober 2014: ITavisen - Dropbox-feil slettet filer.Skytjenester som Dropbox, iCloud, Google Drive og lignende har...

5 ting å tenke på når du planlegger backup

Denne artikkelen bygger på forrige ukes tema, hvor vi diskuterte hvordan dropbox gir falsk trygghet når det kommer til sikker lagring av...

Hva er responsivt design, og hvordan kan det hjelpe min bedrift?

Du har sikkert hørt om "responsivt design", men vet ikke nødvendigvis hva det er eller om du bør bry deg. Her følger en kort introduksjon...

Topp 3 grunner til å yte kundeservice på Facebook

Følger du disse tipsene vil kundene dine sette pris på det.1) Det øker troverdigheten dinKunder forventer rask og god behandling.Hvis du...

Søkemotoroptimalisering av innhold

Når det kommer til synlighet i søkeresultatene hos Google, Bing, Kvasir og andre søkemotorer, er skriftlig innhold ofte den viktigste...

Ville du bygd et hus uten en plan?

Du vil aldri få et fint hus uten en skikkelig grunnmur og ordentlig planlegging, og det samme gjelder nettsider.Se for deg at du ber om et...

Hvorfor billig webdesign er kostbart

Noen webdesignere er kun ute etter raske penger, ikke et langsiktig samarbeid. Derfor senkes prisene til det yttereste for å lande salget...

7 tips for å velge riktig webleverandør

Det finnes mange leverandører der ute, og ikke alle passer med alle. Her følger en liste punkter og spørsmål du bør ta stilling til når du...

Hvordan GDPR påvirker din nettside som kunde

GDPR er en EU-lov som har som formål å beskytte personvernet til EU-borgere ved å regulere håndteringen av personopplysninger.

Er meta keywords fortsatt relevante for søkemotorer?

Meta keywords er en HTML-tagg som brukes til å beskrive innholdet i en nettside for søkemotorer. Det er ment å gi søkemotorer en idé om hva nettsiden handler om og hvilke søkeord den er relevant for.