Hva koster en nettside?

Dette blogginnlegget har blitt byttet og og revidert mange ganger siden det først ble publisert i 2014.

Vi vet at dette spørsmålet er noe dere lurer på, fordi det er et av våre mest leste. Det gir jo mening.

Spørsmålet er derimot vanskelig å besvare, men hvis du velger å lese videre, skal vi forsøke å forklare hvorfor.

Vi har prøvd mye—og feilet

Først forsøkte vi å publisere et langt innlegg som gikk virkelig gikk i detalj rundt hvorfor nettsider varierer sånn og i pris, før vi i en periode bestemte oss for å dele opp tjeneste våre i faste "pakkepriser", tross en dårlig magefølelse.

Pakkepriser ga dere en veldig forutsigbar avtale, men var en fiasko for oss. Vi avsluttet dette eksperimentet relativt kjapt. Mer om det her.

Pakkepriser

Mange byrå skilter med disse, og for mange (byrå) fungerer dette utmerket. Samtidig, som vi bittert fikk erfare, fungerer de dårlig for andre. Men man lærer så lenge man lever (de sier hvertfall det).

Årsaken til varierende grader suksess bak pakkepriser, er at forskjellige webbyrå leverer forskjellige typer tjenester.

Når pakkepriser fungerer, er det fordi leverandøren arbeider innenfor relativte faste rammer. Nettsidene som leveres baseres ofte på faste maler. Malene kan riktignok endres en del i utseende (farge, logo, mm), men rammeverket forblir ganske rigid.

Hvis alt du trenger en enkel nettside, og du ikke trenger skreddersydde funksjoner, er det ikke noe galt i gå denne veien. Det viktigste er at du finner den løsningen som passer best for deg.

Pakkepriser fungerer bra (fra webbyrået's perspektiv) når man ikke er avhengig av veldig varierende leveranser fra kunde til kunde. Beveger man seg i retning skreddersøm, forsvinner marginene fort, og som vi selv har erfart, kan dette resultere i at prosjektet går i minus. Yikes!

Skreddersøm

Skreddersøm, eller "custom development", kan være både billigere og dyrere enn pakkepriser, selv om noe dyrere vanligvis er tilfellet.

Her starter vi ikke med faste rammer, men går heller i dybden på hva du ønsker levert—og hva som skal oppnås.

Alt designes og kodes fra bunn, noe som har gitt gode resultater så langt. Vi (Mandarin Design) elsker denne måten å jobbe på, men det betyr ikke at den passer for alle.

Resultatet er ofte noe lengre leveringstid, til fordel for et produkt som skiller seg mer ut, og kan skilte med funksjoner spesielt utviklet for dine behov.

Hvordan velge riktig

Så sant du ikke finner en leverandør som skiller seg ekstra ut i dine øyne, bør du ta en prat med litt forskjellige leverandører. Det som passer for deg, passer ikke nødvendigvis for andre og vice versa.

Uansett hva det blir til, håper vi at dette var oppklarende.