“No one gives it to you. You have to take it.”

Fryktelig mange både tenker og leser om hvordan de kan forbedre sin situasjon her i livet, både når det kommer til jobb -og privatliv.

De fleste er imidlertid flinke til å komme på mange unnskyldninger som hindrer dem i faktisk å gjøre noe med saken.

Vil du tjene mer enn du gjør per i dag? Ta din bedrift til nye høyder? Løpe et maraton? Slutte å røyke? Lære noe nytt?

Uansett hva det er, krever det at du tar handling. Det krever at du gjør noe aktivt. Du kan ikke bare sitte på ræva og forvente at det skal skjefor deg. Det fungerer ikke sånn.

No one gives it to you. You have to take it.
Frank Costello » The Departed

Typiske unnskyldninger

  • Jeg er for opptatt akkurat nå, så jeg kan leser resten av denne artikkelen senere (du gjør det aldri).
  • Jeg har ikke tid til å gjøre en så stor endring i livet mitt akkurat nå.
  • Jeg har ingen tro på at jeg egentlig kan klare det, så hvorfor prøve i det hele tatt.
  • Jeg har ikke nok energi.
  • Jeg skal gjøre det, men ikke akkurat nå.
  • Bla, bla, bla.

Du kan ikke gjøre alt på en gang, men du må begynne et sted

Få ballen til å rulle ved å gjørenoe! Alt er bedre enn ingenting.

Spør deg selv:

Er det noe, uansett hvor lite, jeg kan gjøre akkurat nå, for å komme et steg nærmere målet mitt?

Svaret er ja. Du kan alltid gjøre noe.

Inspirasjon

  • Er det en liten handling jeg kan foreta meg akkurat nå? Det kan være så enkelt som å markere noe på kalenderen, skrive et blogginnlegg, ringe noen, lese en artikkel eller hva som helst, så lenge det tar deg ett skritt nærmere målet ditt.

Hvis du gjørnoe, er det 100% bedre enn ingenting.

You'll miss 100% of the shots you don't take.
Wayne Gretzky
  • Hvis jeg går inn for å klare dette, hvilke konsekvenser vil det ha i mitt liv? Tenk på resultatene du vil oppnå. Hvis du spiser sunnere og trener, kan du få en kropp du er stolt av. Hvis du går inn for å bli mer synlig på nett kan skaffe masse nye kunder, og dermed øke omsetningen din betydelig, noe som betyr mer penger i banken og et bedre liv.
  • Er smerten ved å ikke gjøre det større enn utfordringen i seg selv? Den vanligste årsaken til ikke å gjøre noe er fordi vi er engstelige. Vi stresser, vi føler angst, vi frykter å feile. Men spør deg selv, hvor mye energi vil jeg bruke på å stresse over og ikke ta handling? Ofte bruker vi mer energi på å gjøre ingenting, enn bare å hoppe i det og få det unnagjort. Det verste som skjer hvis du prøver og feiler, er at du er like langt som om du ikke hadde prøvd i det hele tatt, men du slipper å bruke livet ditt på å tenke "hva hvis?", hva hvis du hadde prøvd?
  • Sett av tid. Mange sier at de "har ikke tid". Hva bruker du egentlig tiden din til? Hvor mange timer kaster du bort på å se på TV? Filmer? Teite videoer på YouTube? Skriv ned all tid du bruker på ubrukelige ting hver dag i 1 uke. Mest sannsynlig vil du bli svært overrasket over hvor mye tid du faktisk klarer å sette av til ting som egentlig ikke betyr noe. Hva hvis du hadde brukt bare 30 minutter av den tiden hver dag til å lære noe nytt? Alle har 30 minutt.
When you're out there partying, horsing around,someone out there at the same time is working hard. Someone is getting smarter and someone is winning. Just remember that. If you want to win, there is absolutely no way around hard, hard work.
Arnold Schwarzenegger

Hva kan du gjøre i dag for å komme et steg nærmere ditt mål?

Fear is not the enemy. Paralysis is the enemy.
Seth Godin