Hva er budsjettet ditt?

Et av de første spørsmålene kunder spør oss er "hva vil en nettside koste?", og avhengig av situasjonen og hvor mye informasjon du har gitt oss gir vi deg et estimat. Med det sagt vil vi noen ganger spørre "hva er budsjettet ditt?".

En del kunder er ukomfortable med dette spørsmålet fordi de frykter at hvis de sier et beløp, vil vi si at en nettside koster nøyaktig (eller tilnærmet) det beløpet de oppga, til og med hvis prosjektet kunne realiseres for et mindre beløp.

Grunnen til at vi spør om budsjett er fordi det hjelper oss å finne ut hvilke ressurser vi kan avse, ikke fordi vi er ute etter å lure deg.

Hvis du tror at en nettside koster 3.000kr blir det meningsløst å kaste bort både din og vår tid på møter og diskusjoner bare for å finne ut at hele samarbeidet er uaktuelt.

Vi liker å gjøre ting så effektivt som mulig, og en del av den prosessen består av at vi er åpne med hverandre fra begynnelsen av.

Tenk på det i form av å kjøpe et hus. For et visst beløp kan du kjøpe et hus med spesifikasjoner A, B og C, men vil du bygge på en andre etasje D, koster det ekstra.

Hvis vi spør om budsjett og du er snill nok til å svare, finner vi fort ut hvilke områder det er best å fokusere ressursene på, og hvordan vi best kan implementere en løsning du blir fornøyd med.