Er meta keywords fortsatt relevante for søkemotorer?

Meta keywords er en HTML-tagg som brukes til å beskrive innholdet i en nettside for søkemotorer. Det er ment å gi søkemotorer en idé om hva nettsiden handler om og hvilke søkeord den er relevant for.

Men er de fortsatt relevante?

Svaret er nei. Det har vært kjent i mange år at de aller fleste søkemotorer ikke lenger bruker meta keywords i sin rangering av nettsider. Google, som er den største og mest brukte søkemotoren, har offentlig sagt at de ikke bruker meta keywords i sin algoritme siden tidlig 2000-tallet. Derfor kan det å bruke meta keywords faktisk være skadelig for nettsidens rangering, da det kan indikere at siden er laget med gamle metoder og ikke er oppdatert.

Det er viktigere å fokusere på kvalitetsinnhold og god on-page SEO, som å ha et godt tittel- og beskrivelsestag, bruke relevante søkeord i teksten, og ha et godt strukturert nettsted. Dette vil bidra til å øke nettsidens synlighet i søkeresultatene, i stedet for å fokusere på meta keywords.

Så i korthet, meta keywords er ikke lenger relevante for søkemotorer og bruken av dem kan faktisk skade nettsidens rangering. Det er bedre å fokusere på kvalitet innhold og god on-page SEO.