SSL vs. TLS: Forvirringen om sikker kommunikasjon på internett

Når det gjelder sikker kommunikasjon på Internett, har begrepene SSL (Secure Socket Layer) og TLS (Transport Layer Security) forårsaket forvirring for mange. Mange tror fortsatt at SSL er den nyeste og sikreste standarden for kryptering av data på Internett, men sannheten er at SSL er utfaset til fordel for TLS.

SSL var opprinnelig en standard for sikker kommunikasjon på Internett, men den ble erstattet av TLS i for mange år siden. TLS er en videreutvikling av SSL, og den tilbyr større sikkerhet og kryptering enn sin forgjenger. TLS bruker en avansert krypteringsprosess for å sikre dataene dine når du surfer på Internett eller gjør transaksjoner.

Mange steder fortsetter å bruke begrepet SSL, men de refererer faktisk til TLS. Dette fører til at mange mennesker tror at de besøker en sikker nettside når de ser et grønt hengelåsikon i nettleserens adresselinje, men i virkeligheten kan den besøkte nettsiden være usikker dersom den ikke bruker en oppdatert TLS-protokoll.

Det er viktig å merke seg at en oppdatert TLS-protokoll gir en økt grad av sikkerhet og beskyttelse for både nettsideeiere og besøkende. Nettsteder som aksepterer betalinger eller samler inn sensitiv informasjon fra brukere, bør absolutt bruke en oppdatert TLS-protokoll for å beskytte både deres eget nettsted og deres brukeres informasjon.

I konklusjonen er det viktig å forstå forskjellen mellom SSL og TLS, og å være oppmerksom på at SSL er utfaset til fordel for TLS. Hvis du vil beskytte informasjonen din på Internett, bør du sørge for å besøke nettsider med en oppdatert TLS-protokoll.