Hva er en 301 redirect og hvorfor er det viktig ved flytting av nettsider?

En 301 redirect er en metode for å videresende en nettside til en annen. Dette kan være nødvendig når en nettside flyttes eller endres permanent, for å sørge for at besøkende og søkemotorer fortsatt kan finne den riktige siden.

Når en nettside bruker en 301 redirect, sender serveren en HTTP-statuskode til nettleseren som signaliserer at siden har flyttet permanent. Nettleseren vil da automatisk videresende brukeren til den nye siden. Dette gjør at besøkende ikke vil se en 404-feilmelding ("ikke funnet"), og søkemotorer vil oppdatere sine indekser med den nye siden.

Det er viktig å bruke en 301 redirect når en nettside flyttes, fordi dette vil sørge for at eksisterende lenker til siden fortsatt fungerer, og at søkemotorer oppdaterer sine indekser med den nye siden. Dette vil også sørge for at SEO-verdien til siden ikke går tapt.

Det finnes også andre typer redirects, som 302 redirects og meta refresh redirects, men 301 redirects er det vanligste og mest anbefalte alternativet når en nettside flyttes permanent.