En trygg nettside er bra for SEO

Har du lagt merke til at det noen ganger står http://, og andre ganger https://, i adressefeltet når du besøker en nettside?

Https betyr at et sikkerhetssertifikat er installert på siden. Dette gjør siden tryggere for besøkende.

Google skriver i sin egen sikkerhetsblogg at nettsider som ikke bruker sikkerhetssertifikat nå blir markert som usikre, slik at besøkende får vite om den potensielle sikkerhetsrisikoen de utsettes for.

Utrullingen av denne markeringen skjer gradvis, men du kan allerede se sider markert "Ikke sikker" nesten overalt hvor sikkerhetssertifikat ikke er installert.

Bruk SSL for å vise at du tar dine kunders sikkerhet på alvor

Dette i seg selv burde være grunn nok for å implementere SSL.

Bruk SSL på alle sider, også de hvor besøkende ikke legger inn sensitive opplysninger.

Det er kjipt for deg hvis dine kunder får beskjed om at siden din ikke er sikker, uansett hvordan du vender pannekaka.

En sikker side er bra for SEO

Sikre sider prioriteres høyere på Google og i søkemotorer generelt, og hvem vil vel ikke nyttegjøre seg av det?

Konsekvensene av en usikker side

Fordi informasjon, f.eks e-posten din, et brukernavn, passord, kontonummer, osv ikke krypteres når en nettside ikke er sikret med SSL, er det lett for uvedkommede å "avlytte" kommunikasjonen mellom deg og nettsiden.

Du vil f.eks aldri oppleve at nettbanken din ikke bruker SSL, fordi dette ville medført at svært sensitiv informasjon garantert ville kommet på avveie.

Ikke ta deg selv mindre seriøst. Du bruker tross alt et CMS på din egen nettside, og der er det heller ikke lurt at brukernavn og passordet er usikert.