Dette må du vite om sikkerhetskopiering av nettsider

Først må vi bare påpeke at det er høyst usannsynlig at det skulle skje noe katastrofalt med nettsiden din, men som med det meste annet her i verden, er nettsider også sårbare for hackerangrep, naturkatastrofer eller andre former for uforutsett svikt.

Hvis først skulle gå galt, er det viktig at du nettsiden din blir sikkerhetskopiert ofte. Vi kan ikke snakke for andre, men vi tar dette veldig seriøst, og derfor tenkte vi å gi deg en kjapp gjennomgang på hvordan vi gjør det, sånn at du kan føle deg trygg som kunde hos oss. Husk også at alt du hører her er detaljert skriftlig i trygghetsgarantien du får når du tegner kontrakt med oss.

Kort oppsummert sikkerhetskopierer vi våre kunders nettsider én gang i døgnet, 356 dager i året uten unntak. Det vil si at hvis nettsiden din blir utsatt for virtuelle angrep eller at lokalet hvor serveren som lagrer nettsiden din skulle brenne ned eller tas av flom, er det problemfritt å gjennopprette alt sammen igjen.

En veldig viktig faktor rundt sikkerhetskopiering er noe som heter "geografisk sikkerhet”. Det betyr at sikkerhetskopiene vi tar av din nettside lagres på et annet sted i verden enn det stedet hvor nettsiden driftes. Dette er viktig fordi hvis serveranlegget mot formodning skulle brenne ned eller tas av flom, går ikke dette utover sikkerhetskopien siden den ligger fysisk lagret et annet sted.

Alle sikkerhetskopier lagres skjult og med kryptering, sånn at uvedkommende ikke får tilgang.

Til slutt er det viktig at du er klar over at hvis det blir behov for hyppigere sikkerhetskopiering enn én gang i døgnet, kan vi selsvagt tilby det. Dette kan f.eks være 1 gang i timen, 24t i døgnet, 365 dager i året. Snakk med oss for å finne ut hva som passer i ditt tilfelle.

Vi håper at dette er med på å virke betryggende, og som alltid, hvis du har andre spørsmål rundt sikkerhetskopierin, er det bare å ta kontakt via våre hjemmesider, eller ved å ringe 48 15 49 20.