Er Google Analytics på vei ut?

Tradisjonell analytics, som Google Analytics, er et verktøy som samler inn data fra nettsteder for å gi innsikt i brukeratferd og trafikk. Dette gjøres ved hjelp av små skript som plasseres på nettstedet, som deretter sender data tilbake til analytics-plattformen. Mens dette gir nyttig informasjon om nettstedet og brukerne, kan det også være invasivt for privatlivet til brukerne.

Google Analytics blokkeres stadig mer og mer ikke bare av enkeltbrukere, men i større skala, grunnet gjentatte brudd på personvern. Tradisjonell analytics blir mer og mer blokkert på grunn av økt bevissthet om personvern og datavern. Flere og flere brukere installerer blokkeringsverktøy som AdBlock og Privacy Badger for å beskytte sine data, noe som kan føre til at dataene som samles inn av tradisjonell analytics er unøyaktige eller mangelfull.

En annen form for analytics som er mer personvernvennlig er server analytics, som analyserer serverlogger. Serverlogger inneholder data om hver eneste forespørsel som gjøres til nettstedet, inkludert informasjon om brukerens plassering, nettleser og enheter. Fordi dataene kommer direkte fra serveren og ikke fra brukerens enhet, påvirkes ikke server analytics av adblockere, VPN eller andre tiltak brukeren foretar seg.

Imidlertid er serverlogger ikke like granulære som tradisjonell analytics. De gir ikke detaljert informasjon om brukeratferd og interaksjon med nettstedet. I stedet gir de en mer generell oversikt over trafikk og brukeraktivitet.

Sammendrag: Tradisjonell analytics som Google Analytics samler inn data fra nettsteder for å gi innsikt i brukeratferd og trafikk, men kan være invasivt for privatlivet til brukerne. Adblocker og VPN kan gi unøyaktige data. Server analytics, som analyserer serverlogger, er mer personvernvennlig, men gir ikke like granulær informasjon.

Vi tilbyr både tradisjonell -og serverlogg avhengig av hva du behøver. Dersom du er usikker kan vi hjelpe deg. Kontakt oss.