Hvordan lage en vellykket landing page: 7 tips for økt konverteringsrate

En landing page er en spesifikk nettside som besøkende lander på etter å ha klikket på en annonse eller et søkeresultat. Formålet med en landing page er å få besøkende til å gjøre en bestemt handling, som å kjøpe et produkt, melde seg på en nyhetsbrev eller fylle ut et kontaktskjema. Her er noen tips for å lage en vellykket landing page:

  1. Ha en tydelig og konkret call-to-action (CTA): Formålet med landing siden din er å få besøkende til å gjøre en bestemt handling, så det er viktig å ha en tydelig og konkret CTA som forteller besøkende hva du vil at de skal gjøre. CTA skal være synlig og lett tilgjengelig på siden.
  2. Hold det enkelt: Landing siden din bør være enkel og ryddig, med få distraksjoner. Dette kan hjelpe besøkende med å fokusere på CTA og øke sannsynligheten for at de gjennomfører handlingen.
  3. Bruk overbevisende overskrifter: Overskriften på landing siden din bør være overbevisende og appellere til besøkendes interesser eller behov. Det er også viktig å inkludere relevante nøkkelord i overskriften for å hjelpe med å øke synligheten i søkemotorer.
  4. Bruk visuelt innhold: Visuelt innhold, som bilder og videoer, kan hjelpe med å gjøre landing siden din mer attraktiv og engasjerende. Dette kan øke sannsynligheten for at besøkende gjennomfører handlingen.
  5. Optimaliser for mobil: Flere og flere mennesker bruker mobilen for å surfe på nettet, så det er viktig å ha en landing side som er tilpasset for mobilbruk. Dette kan øke sannsynligheten for at besøkende fullfører handlingen selv om de er på mobilen.
  6. Test og analysere: Det er viktig å teste landing siden din for å se hva som fungerer og hva som ikke fungerer, og å analysere dataene for å forstå hva som bidrar til økt konverteringsrate. Dette kan inkludere å bruke A/B testing for å sammenligne forskjellige versjoner av siden, og å bruke verktøy som Google Analytics for å spore trafikken og handlingene som gjøres på siden.
  7. Hold deg oppdatert på bransjen: Det er viktig å holde seg oppdatert på de nyeste trendene og best practices i bransjen for å forstå hva som fungerer best for å øke konverteringsraten. Dette kan inkludere å lese bransjeblogger, delta i webinarer og å delta i bransjekonferanser.

En vellykket landing page er avgjørende for å øke trafikken til nettstedet ditt og øke konverteringsraten. Ved å følge disse tipsene og teste og analysere resultatene, kan du skape en landing page som effektivt får besøkende til å gjøre den ønskede handlingen.