4 tips til valg av domene

av Stian Karlsen

Bilde av forfatter
4 tips til valg av domene

Eksempler på domenenavn inkluderer mandarindesign.no, google.com, apple.com, vg.no og dn.no.

Når du skal velge et domene er det viktig å ta følgende 4 tips med i vurderingen.

1) Velg et domene som er lett å stave

Folk er ikke alltid like gode til å stave riktig, og det siste du trenger er at en potensiell kunde ikke kommer inn på nettsiden din fordi du har valgt et domenenavn som er for komplisert.

2) Ikke velg et domenenavn med høy konkurranse

Med det mener vi at selv om du har funnet et navn du liker, bør du gjøre et søk etter dette navnet på Google. Hvis du ser at det allerede finnes en eller flere store og veletablerte nettsider med et veldig lignende navn, må du regne med at det blir ekstra vanskelig for deg å bli sett når folk søker på navnet ditt. Dette skyldes rett og slett at du konkurrerer mot de nettsidene som ligner på ditt navn, men som allerede er store og etablerte og derfor prioriteres høyere i søkemotorene enn hva ditt nye domene vil gjøre.
Nå er det klart at det finnes unntak til denne regelen, og at du noen ganger må ta en navn som ligner på noe annet, men husk at du da må være forberedt på å jobbe hardere i forhold til synlighet i søk.

3) Velg et domene som er relevant

Velg et domenenavn som er relevant i forhold til måten du har tenkt å markedsføre deg på. Akkurat her kreves det litt planlegging, og hvis du vil ha hjelp til dette er det bare å kontakte oss.

4) Sørg for at domenet blir registrert i ditt navn

Ikke la noen andre, f.eks et webbyrå, registrere domenet i sitt navn. Du må stå som juridisk eier slik at du eier alle rettighetene til domenet.
Dette betyr ikke at du må registrere domenet selv, men at når du ber ditt webbyrå om å gjøre det for deg, presiserer at de skal oppgi deg som juridisk kontakt. På den måten kan webbyrået ditt ta seg av alt det tekniske som peking av DNS og oppsett av e-post, mens du fortsatt sitter med alle rettighetene.